Hoi!

Jännittävät ajat ovat käsillä, sillä liiketalouden opiskelijoiden orientaatioviikko on lähtenyt käyntiin. Talkon hallitus on käynyt esittäytymässä uusille fukseille ja suuri osa toimii myös tutoreina, jotka opastavat uudet tulokkaat koulumme sokkeloisiin käytäviin ja asiaankuuluville tavoille. Ohjelmaan kuuluu sekä tiukkaa asiaa, että kevyempää tutustumista. Kaikilla lienee pää muutaman päivän jälkeen infoähkyssä ja mukavasti sekaisin (mutta kyllä se siitä selkenee )!

 

Talkon hallitus osallistui viime viikonloppuna Tradenomiopiskelijaliitto TROL:n koulutukseen Turussa, leirikeskus Heinänokassa. Matkaan lähdettiin kukonlaulun aikaan kahdella autolla ja väsymys ilmeni jo menomatkalla huonona läppänä ja hervottomina naurukohtauksina. Ohjelma alkoi heti perillä esittelyillä ja TRAL:n puheenjohtaja Niko Aaltosen tervehdyksellä. Sen jälkeen TRAL:n asiamies Tomi Heinilä kertoi meille järjestäytymisen merkityksestä aina kello kahteentoista asti, jolloin siirryttiin lounaalle. Ruuan jälkeen Priit Nukka kertoi JookosKookoksesta (tästä myöhemmin lisää) ja Elina Halkola Laadusta ja strategiasta. Iltapäivä jatkui vielä kolmessa ryhmässä toteutettuna workshoptyöskentelynä ja viideltä oli vuorossa päivällinen.

 

Päivällisen jälkeen alkoi kevyempi ohjelma. Ensin kiersimme leikkimielisellä rastiradalla ympäri leirikeskusta ja suoritimme mitä hämmentävimpiä rasteja. Näistä mieleenpainuvimpana ehkä jonkinlainen sylki-mölkky-limbo. Illan tullen pääsimme saunomaan ja uimaan ihanan lämpimään meriveteen . Myöhemmin illanvietto siirtyi nuotiopaikalle, jossa makkara paistui ja juomalaulut raikasivat.

 

Aamupala tarjoiltiin klo 8.30, jonka jälkeen purettiin workshoptyöskentelyn tulokset. Elina kertoi tämän vuoden opiskelijatutkimuksesta sekä liittokokouksesta. Lounas nautittiin puolilta päivin, jolloin Veikka Kuusisto pääsi ääneen ja puhui syksystä 2010, muun muassa tulevasta Tradenologiasta, joka järjestetään Mikkelissä. Palautteiden ja lähtökahvien jälkeen paikat siivottiin yhdessä tuumin ja ihmiset alkoivat valua omaan tahtiinsa kotiin. Erittäin hieno ja mukava viikonloppu, jonka jälkeen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä uni maistui itse kullekin erittäin hyvin.

 

Tämä viikko alkoi heti maanantaina kokouksella ja kiirettä pitelee aloituspäivien kanssa. On kuitenkin älyttömän hauskaa, kun koulu on alkanut! Uudet fuksit vaikuttavat oikein hyvältä vuosikerralta, sosiaalisia ja hauskoja tyyppejä on tullut vastaan heti roppakaupalla. Perjantaina suunnataan Suomenlinnaan, jonka jälkeen ilta jatkuu Katajanokalla Greciassa. Toivottavasti siellä saa tutustua mahdollisimman moneen uuteen Talkolaiseen.